Beginnen met Yoga

Wat heb je nodig voor een thuis gym?
Het goede nieuws is dat je voor een thuis gym eigenlijk helemaal niet zo veel nodig hebt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar de basisingrediƫnten zijn wat ruimte en een solide vloer. Hulpmiddelen zijn lang niet altijd nodig, aangezien je veel fitness oefeningen thuis zonder gewichten of apparaten kunt uitvoeren. Bij deze oefeningen maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Een matje of bankje zijn dus vaak de enige accessoires die je nodig hebt!

Thuisgym maken: Waar moet de ruimte aan voldoen?
Als je een thuisgym wilt maken voor thuis sporten, kun je dit bijvoorbeeld doen in een garage, tuinhuis, slaapkamer, kelder of op zolder. Ook je woonkamer kun je tijdelijk omtoveren tot homegym, met spullen die je na je training weer makkelijk kunt opbergen. Controleer wel altijd of de vloer sterk genoeg is voor een stevige workout. Je zult in je gym waarschijnlijk flink tekeer gaan, of je nu gewichten gebruikt of niet. Voorzie de ruimte ook altijd van genoeg ventilatie en goede verlichting. Zo kun je veilig en gezond sporten.

Waarom beginnen met yoga?
Yoga is een combinatie van poses, meditatie en ademhalingsoefeningen. Het is dus niet zomaar een sport, maar een levensstijl die zowel je fysieke als mentale gezondheid verbetert. Yoga versoepelt en versterkt je spieren, verlaagt je bloeddruk en verbetert je zuurstofopname. En dit is nog maar een een fractie van alle fysieke voordelen die het oplevert. Daarnaast helpt yoga je te ontspannen, waardoor stress en angsten afnemen en je nachtrust verbetert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *